Support

Outlook 2013 IMAP-hoofdmap wijzigen
In Office Outlook 2013 werkt de configuratie van de IMAP-mappen anders dan in eerdere versies van Outlook. Het is hierdoor mogelijk dat Outlook de mappen op de server niet correct herkent, en daardoor verzonden e-mails bijvoorbeeld niet opslaat. Ook is het mogelijk dat u e-mails niet meer kunt verwijderen.

Wanneer u tegen dit probleem aanloopt dient u de hoofdmap in Office Outlook 2013 aan te passen. Hiervoor kunt u de volgende stappen volgen:

Open Office Outlook 2013.
Klik op ‘Bestand’.
Klik op ‘Accountinstellingen’ en daarna op ‘Accountinstellingen…’.
Dubbelklik op uw IMAP mailaccount.
Klik op ‘meer instellingen’ en ga naar het tabblad ‘Geavanceerd’.
Onder ‘Mappen’ voert u ‘INBOX’ in als hoofdmap en klik op ‘OK’.
Herstart Outlook.
Houd er rekening mee dat het nog even kan duren voordat Office Outlook 2013 alle mappen opnieuw heeft gesynchroniseerd. Daarna zouden de IMAP-mappen naar behoren moeten werken.

Plesk mailbox klaarmaken voor IMAP gebruik
Met het IMAP-protocol worden de mappen gesynchroniseerd met de server zodat ieder apparaat dezelfde items weergeeft. Het synchroniseren van bijvoorbeeld Verzonden Items heeft hierbij extra aandacht nodig.

De mappen ‘Verzonden Items’ en ‘Verwijderde Items’ worden wel gesynchroniseerd, echter is de kans groot de mappen die worden gesynchroniseerd anders heten dan de mappen in webmail. Om dit te corrigeren moet er eerst een keer een IMAP verbinding zijn gemaakt met de mailserver. Alle mappen die in de e-mail client staan, zijn dan gesynchroniseerd met de webmail.

Wanneer er gebruik wordt gemaakt van Office Outlook 2013 moet de IMAP-hoofdmap worden aangepast naar INBOX. Deze methode wordt omschreven in Outlook 2013 IMAP-hoofdmap wijzigen.

De webmail is te bereiken via de URL webmail.domeinnaam.extensie (Bijvoorbeeld: webmail.netground.nl) Vervang ‘domeinnaam.extensie’ met uw eigen domeinnaam.

Wanneer er nu wordt ingelogd op de webmail, zult u zien dat er extra mappen zijn aangemaakt in de mappenlijst. Deze mappen hebben een normaal map icoon en zijn dus nog niet ingesteld als standaard mappen van de webmail. Om deze mappen als standaard mappen in te stellen in de webmail kunt u de volgende stappen volgen:

Log in op de webmail.
Klik op ‘Mail’.
Klik op ‘Options’.
Klik op ‘Personal Information’.
Stel onderaan de pagina de ‘Verzonden items’ map in die in het e-mail programma is ingesteld en sla de instellingen op.
Ga terug naar ‘Options’ en klik op ‘Server and Folder Information’.
Stel de mappen in op de corresponderende mappen in het e-mail programma en sla de instellingen op.
Ga terug naar ‘Options’ en klik op ‘Deleting and Moving Messages’.
Zet een vinkje bij ‘When deleting messages, move them to your Trash folder instead of marking them as deleted?’
Stel de juiste map in als verwijderde items map en sla de instellingen op.

Wij maken gebruik van cookies om uw gebruik van onze site te verbeteren. Als u doorgaat met surfen op deze site gaat u akkoord met het gebruik van cookies.   Meer informatie